online
rádióhallgatás
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
HÍRLEVÉL
Név:*


E-mail:*


E-mail mégegyszer:*


Életige
A Fokoláre lelkiségi mozgalom műsora

"Megértettük, hogy a világnak az evangélium gyógyító erejére van szüksége, mert csak az Örömhír képes visszaadni számára azt az életet, amely hiányzik belőle. Ezért éljük mi az Élet Igéjét." (Chiara Lubich)

Chiara Lubich (Trento, 1920-2008) a Fokoláre mozgalom alapítója és elnöke az egyik legismertebb egyházi személyiség volt. Ma 96 nyelvre és nyelvjárásra fordítják le azt a magyarázatot, amit havonta a szentírás egy-egy montatához írt. Az Élet Igéje nyomtatott lapokon, ujságokon és az elektronikus médián keresztül milliókhoz jut el, és milliók igyekeznek tettekre váltani a mindennapjaikban, hogy ujraevangelizálják az életüket. Rendszeresen megosztják egymással azokat a felfedezéseket és tapasztalatokat, amiket a megélt ige szül bennük. Ez a gyakorlat napjainkban messze túlterjed a Fokoláre mozgalmon, és széles körben hatással van az egyének és a keresztény közösségek életére.

"Ha megfigyeljük azokat az embereket, akik élik Isten igéjét, rögtön észrevesszük, milyen különféle hatásokat vált ki bennük az ige. Minden lélek olyan, mint egy csiszolt kristály, amelynek az ige fénye különféle színárnyalatokat ad, bárhol is érinti meg. Az emberek végtelenül sokféle helyzetbe kerülhetnek, s az ige, Isten Igéje végtelenül sokféle hatást válthat ki mindegyikükben." (Chiara Lubich)

"Az idők folyamán a Szentírás sok igéjét éljük, s így ezek lelkünk örökre megmaradó kincseivé válnak. Mindannyian élhetjük, bármilyen hivatásúak, bármilyen korúak, neműek, állapotúak legyünk is, mert Jézus világosság minden ember számára, aki világra jön." (Chiara Lubich)

Június hónap Életigéje:"Virrasszatok és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek! A lélek ugyan készséges, a test azonban gyönge." (Róm.12.2)

Életige műsor: 2011. július 14. csütörtök 19 ó 15 p.

A 2011-es Máriapolikról (Szeged, Zánka) hangzanak el tapasztalatok, tanúságtételek.

Müsorvezetők: Takács Icu
 Gőbel Ágoston
Mária Rádió • 1133, Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu