online
rádióhallgatás
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
HÍRLEVÉL
Név:*


E-mail:*


E-mail mégegyszer:*


Mindennapi Finomságok
Veszprém Megyei Gasztronómiai Egyesület műsora

Ép testben ép lélek, tartja a régi mondás. Lelkünk épsége hozzájárul testünk épségéhez, de ez fordítva is igaz. Test és lélek harmóniája a hosszú élet titka, de létezik egy másik mondás is, mely szerint az vagy, amit megeszel. Tehát egyáltalán nem mindegy mi az, amit megeszünk, illetve amit meg akarnak etetni velünk. A gasztronómiában is létezik globalizáció és elidegenedés, amikor táplálékaink már annyira elszakadtak az anyaföldtől, hogy szinte lehetetlen megmondani mivel tápláljuk vagy éppen mérgezzük magunkat.

Vissza a természethez, azaz ragaszkodjunk a helyi termékekhez. Legyen fontos, hogy mi  kerül a tányérunkra, és az honnan, milyen messziről érkezett, frissen szedték és tele van-e életet adó anyagokkal, vagy már három hete utazik, miközben vitamintartalma és vitalizáló hatása nullára csökken, nem beszélve a mosolygós kinézetet biztosító mérgező tartósítószerekről, és a szállítás környezetszennyező hatásairól.

A műsor célja a hazai gasztronómiai hagyományok, ételeink eredetének felelevenítése, az egészséges táplálkozás és életmód fontosságának hirdetése. A műsorban a már megszokott hagyományos és népszerű ételek valamint újdonságok receptjei is helyet kapnak. Áttekintjük az egyes alapanyagok származását, történetét, alkotóanyagainak   egészségre és ezáltal életünkre kifejtett hatását.

A történet és élettani hatások után néhány ételreceptet is megosztunk a hallgatókkal, melyeket otthon maguk is elkészíthetnek, és egészséges életmódra felhívó jó tanácsokkal is szolgálunk.

Műsorvezető:

Németh Kirisztina, a Veszprém Megyei Gasztronómiai Egyesület elnöke

Állandó vendégek:

Klock Erzsébet, élelmiszermérnök

Maurer István, mesterszakács 

Műsorok:

2014.10.03- Az örökzöld lecsó

2014.10.24- Szüreti ételek: Alma, szőlő, szilva

2014.11.07- Márton-nap: liba és újbor

2014.11.21- Sütőtök és dió

2014.12.05- Adventi készülődés

2014.12.19- Karácsony és Szilveszter 

 

Mária Rádió • 1133, Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu